OM HELJEVIKS MÖBELTAPETSERING & design

Att få skapa unika detaljer i ett rum och få möjligheten att glädja människor omkring mig, inspirerar mig mycket i mitt arbete. Det känns fortfarande overkligt och är lite av ett lyxproblem för mig att få arbeta med mitt brinnande intresse vardagligen. Med möjligheten till skapandet av färg och form för både privat och offentlig miljö.

Det är en speciell och fantastisk känsla att få chansen till att ta hand om en möbel, kanske ett släktarv eller ett lyckat loppisfynd och göra något unikt utav den. Viktigt för mig är att återanvända det material som går för att måna om natur och miljö, men även för att bevara ”känslan” i möbeln. Men lika roligt och inspirerande är nyskapandet och designande i färg och form.

Idag finns det fantastiska tyger i olika färger, former och strukturer som en möbeltapetserare kan använda på olika sätt. Inget är egentligen rätt eller fel, det är bara min och din fantasi som skapar möjligheten. Som möbeltapetserare hjälper jag dig med detta. Jag utökar ständigt mitt tygsortiment för att kunna bemöta era behov och önskningar.

Tony Heljevik
Utbildad i Tibro Hantverkscentrum med en 2-årig tapetserarutbildning. Utbildningen gav mig ett brett lärande och en stabil kvalitativ grund att stå på, som sen ledde till praktik i Kungsbacka.
En tid senare blev jag till slut egen och startade år 2014 Heljeviks Möbeltapetsering & Design och har sedan dess haft uppdrag inom både privat och offentlig miljö.